gototopgototop
среда, 26. фебруар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Разговор МСП Ивана Мркића са министром за европске и међународне послове Републике Аустрије Себастијаном Курцом
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - КурцМинистар спољних послова Републике Србије Иван Мркић разговарао је данас са министром за европске и међународне послове Републике Аустрије Себастијаном Курцом, који се налази у званичној посети Републици Србији.

Главне теме разговора биле су наставак и јачање политичког дијалога, даљи развој билатералне, нарочито економске сарадње, европске интеграције, сарадња у оквиру Стратегије ЕУ за Подунавље, дијалог са Приштином, као и ситуација у региону.

Два министра су се сложила да је унапређење политичког дијалога и свеукупних билатералних односа у обостраном интересу.

МСП Иван Мркић посебно је нагласио интерес за развијањем економских односа и повећање аустријских инвестиција у Србији. Такође, изразио је нашу захвалност за повећање аустријског контингента на КиМ.

Министар Себастијан Курц подвукао је да ће Аустрија наставити са подршком Републици Србији у предстојећем преговарачком процесу са ЕУ и истакао спремност да се пружи саветодавна, техничка, едукативна и друга помоћ, нарочито у области твининг-пројеката.

Током посете Београду министар Себастијан Курц састао се са председником Републике Томиславом Николићем и првим потпредседником Владе Александром Вучићем.
Кључне речи: Аустрија Иван Мркић