gototopgototop
уторак, 21. јануар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Изјава МСП Ивана Мркића Танјугу поводом отпочињања приступних преговора у Бриселу 21. јануара
+ larger fontnormal font- Smaller font
Иван МркићМинистар спољних послова Републике Србије Иван Мркић, који је члан званичне делегације Републике Србије на међувладиној конференцији Србије и ЕУ, поручио је данас у Бриселу да отпочињање приступних преговора са ЕУ представља велики, можда и судбински дан за Србију и успех спољне политике Србије.

"Могуће је да ћемо сви бити у потпуности свесни овог догађаја у пуној мери тек у долазећим месецима, можда и годинама", рекао је министар Мркић.

Он је истакао да је Србија је крочила путем напретка, мира и стабилности, због чега је наишла на признање свих чланица ЕУ. Министар Мркић изразио је и задовољство због тога што Србија улази у цео процес под грчким председавањем ЕУ.

Он је приметио да су на међувладиној конференцији били присутни министри из земаља чланица ЕУ који према процедури нису били обавезни да дођу, али су желели да се појаве и пожеле добродошлицу Србији.

"Посебно ми је драго што су ту били министри спољних послова суседних земаља и тиме нам на најдиректнији и симболичан начин пружили важну подршку", рекао је министар Мркић и нагласио да данашњи почетак преговора са ЕУ представља успех спољне политике Србије.