gototopgototop
уторак, 17. децембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
МСП Иван Мркић примио Ерастуса Мвенчу, заменика председника Комисије АУ
+ larger fontnormal font- Smaller font
mrkic-afrikaМинистар спољних послова Иван Мркић састао се данас са замеником председника Комисије Афричке уније Ерастусом Мвенчом.
Министар Мркић је рекао да је Србија посвећена јачању сарадње са афричким земљама за које нас веже традиционално пријатељство.
Са Мвенчом је договорена израда Меморандума о разумевању и формирање заједничке комисије која ће усмеравати рад у области привредне сарадње између Србије и афричких земаља.
Министар Мркић је истакао и да је заменик председника Комисије Афричке уније био импресиониран оним што је видео током посета фабрикама у Србији, укључујући и компанију "Енергопројект", која послује на афричком континенту.

Министар Мркић захвалио је заменику председника Комисије Афричке уније на ставу о Косову и Метохији, с обзиром на исте приступе у решавању овог питања.
- То Србији много значи у наставку наших напора да нормализујемо прилике, али без признања једнострано проглашене независности Косова и Метохије - рекао је Мркић.
Мвенча је нагласио да је на састанку било највише речи о привредној сарадњи с обзиром да је Африка континент који се најбрже развија, а да је Србија има технолошку предност.
У том погледу, он је истакао да има највише простора за сарадњу у области грађевинарства, војне и фармацеутске индустрије.
Кључне речи: Иван Мркић