gototopgototop
уторак, 03. децембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Доделе диплома полазницима Дипломатске академије
+ larger fontnormal font- Smaller font
da-diplomeДанас је у Министарству спољних послова уприличена већ традиционална церемонија доделе диплома полазницима Дипломатске академије, који су током школске 2011/2012. и 2012/2013. успешно окончали програм дипломатске обуке и стручног усавршавања.

Министар спољних послова И. Мркић је у свом поздравном обраћању подсетио на спољнополитичке оквире и циљеве који су значајни за предстојеће дипломатске и друге задатке. Младим колегама је, такође, поручио да је образовање први корак у каријери и да их на том путу чекају многобројни професионални изазови. Указао је на врлине нужне за формирање личности једног дипломате и оценио да један од кључних услова за рад у овој служби представља развијен „осећај колегијалног јединства и солидарности". Министар Мркић је дипломцима упутио најсрдачније честитке и пожелео им све најбоље у каријери, а потом уручио диплому најбољој полазници, Марини Никодијевић.

Међу укупно 115 полазника из обе генерације, који су окончали програм обуке, поред службеника овог Министарства, налазе се и представници других државних ресора, из којих се већ више од десет година уназад шаљу на усавршавање ради стицања знања и вештина неопходних за обављање послова међународне сарадње у матичним кућама.
Кључне речи: Иван Мркић