gototopgototop
среда, 20. новембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
МСП Иван Мркић сусрео се са државном министарком за спољне послове Индије Принит Кор
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - КорМинистар спољних послова Републике Србије Иван Мркић примио је данас, 20. новембра 2013. године, државну министарку за спољне послове у Министарству иностраних послова Индије Принит Кор, која борави у тродневној радној посети Србији.

У разговору је заједнички констатовано да односе Републике Србије и Републике Индије карактерише традиционално, вишедеценијско пријатељство и висок степен међусобног разумевања.

Министар Мркић је захвалио на доследном ставу Индије у погледу непризнавања једнострано проглашене независности Косова, који је државна министарка Кор и овом приликом поновила.

Током разговора су размотрене могућности унапређења укупне сарадње две земље, посебно у области привреде, културе и просвете, а указано је и на потребу даљег јачања уговорне сарадње.

У присуству министра Мркића и државне министарке Кор потписани су Протокол о билатералним преговорима између Републике Србије и Републике Индије о приступању Републике Србије Светској трговинској организацији и Уговор о давању у закуп индијској страни зграде за резиденцију индијског амбасадора у Београду.

Министар Мркић и државна министарка Кор посетили су и информационо-технолошки парк у Инђији и обишли нову зграду, чијом изградњом је завршена прва фаза пројекта изградње овог центра модерних технологија. Министар Мркић је том приликом истакао да Србија високо цени ангажман индијских компанија у изградњи информационо-технолошког парка у Инђији и изразио очекивање у погледу повећања обима индијских инвестиција у Србији.
Кључне речи: Индија Иван Мркић