gototopgototop
четвртак, 10. октобар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Мркић: ,,Дипломатија испунила постављене задатке”
+ larger fontnormal font- Smaller font
mrkic-skupstinaМинистар спољних послова Републике Србије Иван Мркић поднео је пред Одбором Народне скупштине за спољне послове извештај о раду Министарства спољних послова и том приликом истакао да је дипломатија одговорила на задатке које је влада поставила пред њу.

"За ових годину и нешто дана наша дипломатија је у склопу општег наступа наше земље одговорила на задатке постављене пред њу, првенствено од стране владе, и произвела неке резултате који су прихваћени као добри и успешни не само од нас већ и од свих чланова скупштинског Одбора", рекао је Мркић.

Он је подсетио да су главни спољнополитички приоритети - приближавање ЕУ, очување територијалног интегритета и суверенитета, добри односи у региону, посебно са суседима, добри односи са најмоћнијим земљама света и са традиционалним пријатељима Србије.

"Можемо да наставимо путем којим се крећемо", рекао је шеф српске дипломатије.

Иван Мркић је оценио да је расправа на седници била "отворена и занимљива", да се разговарало о свему што је било предмет активности МСП.

"Добили смо пуно сугестија и корисних предлога које ћемо усвојити", додао је Мркић.

Будућа сарадња МСП и парламента требало би да буде још тешња, да се кроз тај процес развија наступ парламентарне дипломатије која има неслућене могућности и може да заврши неке послове које традиционална дипломатија не успева, закључио је министар Иван Мркић.

Мркић: Извештај о раду министарства