gototopgototop
четвртак, 29. август 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Савети грађанима Србије у Изрaелу
+ larger fontnormal font- Smaller font
МинистарствоПоводом погоршања ситуације у региону, грађанима Србије који бораве на територији Израела, препоручује се да избегавају кретањe у пограничном појасу на северу Израела, да не одлазе у области удаљене од њиховог пребивалишта, као и да се благовремено информишу о склоништима у непосредној близини места боравка.

Саветујемо грађане Србије да са собом носе лична документа, укључујући и путне исправе, као и извесну количину готовине за потребе транспорта у случајевима хитне евакуације.

Подсећамо да израелски центар цивилне заштите, обезбеђује пакете за личну заштиту само израелским држављанима и лицима којима је одобрено стално настањење у Израелу. Све додатне информације могу да се нађу на сајту Цивилне одбране (Home Front Command) www.oref.org.il. Такође, наглашавамо амбасада не поседује пакете за личну заштиту и није у могућности да их обезбеди. Грађани који то желе, гас маске могу да набаве посредством компанија које се баве њиховом дистрибуцијом.

Амбасада Србије доступна је нашим грађанима 24 сата на телефон +972 3 604 55 35 и настојаће да их посредством интернет сајта www.telaviv.mfa.gov.rs благовремено обавештава о безбедносним аспектима боравка у Израелу.

Такође, грађанима саветујемо да се упознају са општим препорукама о путовању и боравку у Израелу, које се налазе на сајту Министарства спољних послова Р. Србије и да се придржавају упутстава Команде за цивилну заштиту (Home Front Command).

Кључне речи: Израел