gototopgototop
понедељак, 27. мај 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
„Србија тражи објашњење од Француске“
+ larger fontnormal font- Smaller font
Иван МркићДневник ,,Блиц'' у недељу је објавио чланак да је у марту француска национална телевизија ''Франс 2'' у свом дневнику у ударном термину емитовала осмоминутну репортажу о кријумчарењу оружја из Србије у Француску. 
Тим поводом министар спољних послова Иван Мркић изјавио је: "Тражићемо објашњење и гледати да све неистине о наводном кријумчарењу оружја из Србије које су се појавиле у дневнику француске националне телевизије, разјаснимо до краја". Шеф српске дипломатије истиче да је цела прича бизарна и да наноси велику штету Србији. „Емисија је побудила велику пажњу јавности и зато ћемо тражити објашњења. Дирекција Министарства ће већ данас истражити цео случај, посветићемо се томе озбиљно. Ако се докаже да је реч о тенденциозној репортажи, употребићемо све механизме да ефекте већ почињене штете минимизирамо".
Он истиче да Србији овакве сензације нису потребне. „Да је то о чему се говори у репортажи истина, шта мислите колико пута би нам француске власти скренуле пажњу. Видео сам се пре неколико дана са амбасадором Франсоа - Гзавијеом.Дениоом и ни поменули нисмо једну тако озбиљну ствар".
У Амбасади Француске у Београду јуче није било никога ко би о целом случају говорио. Ф.Женезоа, један од аутора репортаже, као ни редакција „Франс 2" јуче нису били доступни за коментар.
Кључне речи: Француска Иван Мркић