gototopgototop
субота, 20. април 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Војна парада за Дан Војске у Крушевцу
+ larger fontnormal font- Smaller font
Војна парада за Дан Војске_1Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас поводом Дана Војске Србије, 23. априла, да је ВС спремна да одговори на безбедносне изазове и да представља гарант стабилности у региону.

"Војска је дужна да пружи помоћ становништву у случају угрожавања било какве врсте. Наша војска је међу грађанима Србије најутицајнија институција по угледу, статусу и поштовању", рекао је Николић у Крушевцу на свечаности обележавања Дана Војске Србије.

Председник је честитао припадницима Војске Србије празник и пожелео им даље успехе у раду.
"Република Србија као чланица УН учествује у операцијама УН и ЕУ за управљање кризама, што је од значаја за спољну политику, безбедност и јачање система одбране", истакао је Николић.
Он је казао да учествовање ВС у мировним мисијама јача углед земље и доприноси унапређењу оперативних способности војске. Према његовим речима, тежиће се унапређењу регионалне војне сарадње и повећању стандарда припадника војске.
Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић, рекао је да Војска Србије данас представља окосницу система одбране земље.
"Грађани нам верују, у свету поштују нашег војника, наша војска данас гради мир заједно с партнерима и у свету јача углед Србије", рекао је Диковић.
Он је указао да су ВС потребни савремени борбени системи како би успешно одговорила безбедносним изазовима. "Улагање у војску је улагање у безбедност грађана Србије", рекао је Диковић и поручио државном врху Србије да има војску достојну њих.
На обележавању Дана војске Србије на Тргу косовских јунака у Крушевцу присуствују и премијер Србије Ивица Дачић, министри Александар Вучић, Иван Мркић, Зорана Михајловић, Горан Кнежевић, Жарко Обрадовић, председник Скупштине Србије Небојша Стефановић и представници дипломатског кора и верских заједница.
Кључне речи: Иван Мркић