gototopgototop
уторак, 18. септембар 2012. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанaк МСП И. Мркића са прeдставницом ОЕБС за слободу медија Д. Мијатовић
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - Мијатовић_3Министар спољних послова Републике Србије Иван Мркић састао се данас са представницом ОЕБС за слободу медија Дуњом Мијатовић, која борави у првој званичној посети Србији.

Министар Мркић је изразио пуну подршку активностима институције Представника ОЕБС за слободу медија и указао на значај рада Дуње Мијатовић, која својим деловањем значајно доприноси развоју и демократизацији медија у Србији и консолидацији плурализма изражавања и одговорности.

Дуња Мијатовић је изразила спремност да у оквиру својих ингеренција пружи допринос током председавања Републике Србије ОЕБС-ом, током 2015. године, а од посебних тема је покренула питање декриминализације клевете, питање нерешених убистава новинара и повременог насиља према новинарима. Представница ОЕБС за слободу медија одала је признање јасно израженом ставу Владе Србије према решавању ових питања.

Дуња Мијатовић је информисала министра Мркића о очекивањима од предстојеће Друге конференције о слободи медија у региону југоисточне Европе, која ће се одржати у Београду, 20. и 21. септембра, у организацији Канцеларије представника ОЕБС за слободу медија и Мисије ОЕБС у Србији, а уз подршку мисија ОЕБС у региону.